• Blogg

  Havsøyskjæret

  onsdag 29. juli 2009 La oss på holmen «bak» Iona. Denne gangen dykket vi ut fra bukta, rundt holmen og mot Iona. Vi svømte en del på 2 – 3 meter, men kom dypere etter hvert. Fint dykk også denne gangen. Kamskjell på grillen etter dykket, sammen med svinefilet og båtpoteter. I dag var det Geir og jeg som dykket, vi hadde med Victor, en kamerat av Victor og Mats på turen. Victor prøvde seg litt i sjøen i dag, men han syntes det var for kaldt. Det var en flott solrik dag på berget, men uheldigvis var det ganske kald vind.

 • Blogg

  Iona, Havsøya

  mandag 27. juli 2009 Nok et dykk på Iona. Alltid artig å komme hit, i tillegg til vrakrestene etter Iona er dette et fint naturdykk. Sikten var heller ikke å klage på, så dette var et flott dykk. Flott å ha god tid, slik at vi som seg hør og bør kan ta frem grillen. Ganske bra med liv i dag, vi så både hummer, krabbe og pyntekrabbe. Noen fisk svømte også bedagelig forbi. Sol og sommer……… Dybde i dag 38.5 meter.

 • Blogg

  Jamsengbukta, Viddefjell

  Bursdagsdykk for Geir i dag. Vidar foreslo et nytt dykkested i dag, vi tok turen til Jamsengbukta. Dette var et godt forslag, her var det et varierende undervannslandskap og greit å dykke på forskjellige dybder. På ca 40 meters dyp oppdaget vi noen «armer» som stod opp av sanden, det var krepsene som stakk opp av hullene sine. Det ble et par kreps med hjem i gryta. Disse smakte fortreffelig. Vi hadde med en gjest fra Lillehammer i dag. For uten henne var Vidar, Geir, Rainer og jeg i sjøen. Ganske bra med fiskeliv også.

 • Blogg

  Serines

  fredag 17. juli 2009 God sikt under 20 meter, noe grums fra ned til 10 meter. Ganske mye vind i dag, noe som gjorde forholdene slik at vi ikke svømte rundt i dag. Fint dykk, ganske bra med liv. Små seistimer, kanskjell og krabber. Kirsten, Geir og meg. 11 grader på 30 meter, dykket vått i dag. Dybde i dag: 30 meter. Dobbeltsettet og 2 kg bly.

 • Blogg

  Dragen, Lille Torungen

  onsdag 15. juli 2009 Vrakdykk på resten av Dragen i dag. Detter er en bark fra Arendal og forliste ved Lille Torungen 6. desember 1884, skipperen og styrmannen omkom. Fint dykk, men foretrekker nitrox på et slikt dykk, det blir litt liten bunntid. Skulle hatt bedre tid til vrakrestene. Fint naturdykk på vei opp igjen, flott bratt vegg. God sikt. Dybde i dag: 37 meter.