Blogg

Gran Canaria 2011

189/190
Da har jetlaget roet seg, det er jo tross alt en time i tidsforskjell mellom Norge og Gran Canaria. Da er tiden inne for å dele noen ord og bilder fra 2 fine dykk.
Etter en lang spasertur opp til Puerto Rico Diving der vi avtalte en dykke dag, var tiden kommet for at vi skulle bli hentet på hotellet.
Været var fint denne dagen, noen få skyer var å skimte på den ellers så blå himmelen. At det blåste litt tok vi med godt humør.
Turen gikk til naturreservatet i Arinaga, der vi sammen med Kevin og Marcel ( fra dykkesenteret) og tre andre dykkere fikk oppleve to fine dykk.

Første dykket hadde en dybde på 21 meter og 50 minutter, sikten var god og det var en flott opplevelse å komme seg i sjøen og bare nyte synet av flott maritimt liv. Etter en svømmetur med litt motstrøm og mange fine inntrykk, var tiden kommet for å snu. Vi hadde da en flott medstrøm som ga en flott følelse av bare å fly bortover et flott undervannslandskap. Underveis i dykket fikk vi se en flott murene. Krabber som så ut som noen store edderkopper dukket opp til stadighet, disse var tøffe å se på.

Etter en time på land med boller og brus, kunne vi gjøre oss klare for dykk nr to for dagen. Siden vi var 5 dykkere i tillegg til Kevin og Marcel, hadde vi delt oss i to grupper og vi som var i andre gruppe fikk et flott dykk. I stedet for å svømme tilbake, kunne vi denne gangen bare sveve på strømmen for så å bli plukket opp lenger nede. Nok en murene viste sitt åsyn, og barracudaen tittet ned på oss noen meter over hodene våre.
Det var flotte store fiskestimer i strømmen, og også på dette dykket dukket «edderkoppene» opp. Disse krabbene heter forøvrig arrowhead crabs.
Dybde på dette dykket var 23 meter og dykketiden 50 minutter.

Temperaturen i sjøen var 18 grader på dybden og 20 i overflaten, det en noe annet enn det som venter her hjemme fremover.

Takk til Nina og Kevin som tok i mot oss på dykkesenteret og gav oss en flott dykkeoppevelse på vår ferie på Gran Canaria.

Kommentarer er skrudd av for Gran Canaria 2011