Blogg

Liveaboard, Rødehavet 2019

Mv Nouran

09. – 18. oktober 2019

Det gynger fremdeles når jeg sitter i godstolen hjemme og tenker tilbake på de siste dagers opplevelser. Bølgene og følelsen av havet har ikke helt sluppet taket og jeg får nesten lyst å sette sjøbein fra tid til annen. Det heter at ” borte er bra, men hjemme best”, det er vel noe i det, men når en sitter på MV Nouran og ser utover Rødehavet så er vel det det beste som finnes i allefall i det øyeblikket

Denne høsten fikk jeg dele eventyret i Rødehavet sammen med 19 andre forventningsfulle dykkere, noen av oss har vært med på dette eventyret tidligere, men for andre var det første gangen. om tidligere, så ble det en flott tur. Årets rute var North and Brothers, og bestod av 7 netter og 6 dykkedager på båten. Før og etter turen på sjøen var vi på Hilton i Hurghada der vi koste oss med bading, mat og drikke på all inclusive. Det ble tid til litt trasking i gatene og litt shopping for de som ønsket det.

Med utreise fra New Marina i Hurghada har jeg nok en gang hatt uforglemmelige dager med flotte opplevelser både over og under vann. Noen opplevelser tar pusten fra enn, flotte koraller, krystall klart blått hav og fisker i alle de flotteste farger som en kan forestille seg.

Så er det de opplevelsene som lar hjertet ta et ekstra hopp og sender adrenalinet rundt i kroppen, det øyeblikket der haien kommer mot meg og jeg kjenner at redselen faktisk tar et lite tak, men mest av alt så er jeg fasinert over disse flotte dyrene, haiene som både er nyskjerrige men samtidig en smule irriterte. 

Hai kan være skremmende, men likevel så er det å møte på disse et av høydepunktene på turen. Haiene jeg fikk hilse på denne gangen er av typen Carcharhinus Longimanus, dette er regnet som en av verdens fjerde farligste hai. Så lenge den ikke blir plaget er den ganske harmløs og betrakter oss fra avstand, men disse haiene er ikke veldig begeistret for blitslyset og vi opplevde at de ble ganske intense mot slutten av dykket. Vi kan vel ikke bebreide andre enn oss selv for dette når vi tråkker i stua til haien, da må vi tåle at den gir klar beskjed om at nå er det nok. Det ble en hektisk retur opp i båten igjen.

I tillegg til Longimanus så ble det observert silkyshark og tresher shark, disse var ikke så tett på oss.

Delfiner er nysgjerrige og lekne, denne flokken gledet oss under dykket på Abu Nuhas. Bottlenose delfiner.
Rødehavet er ikke bare populært på grunn av de flotte revene og det yrende livet. Vrakene i Rødehavet er godt besøkt av vrakinteresserte dykkere, jeg er en av disse dykkerne og satte stor pris på vrakene vi fikk besøke på vår nordlige rute.
Livet er lett å nyte i disse flotte omgivelsene

Rødehavet har mye å tilby, her er det noe for en hver smak. Flotte rev som myldrer av liv, fantastiske vrak og muligheter for store fisk og hai. Jeg er utrolig heldig som får være med på dette. Når kvelden kommer så er det deilig å sitte på dekk og nyte flotte solnedganger og reflektere over dagens dykkeopplevelser, gjerne med en god kald lokal øl eller noe annet godt i glasset.

Livet er til for å nytes, grip dagen

Årets liveaboard ble arrangert med hjelp av Scuba Travel. Selskapet vi reiste med ut fra Hurghada er Red Sea Explorer.