Blogg

GOZO 25. mai – 01.juni 2013

Dykk 259 – 268

 

Grytidlig på morgenen den 25. mai, var Mona og jeg pakket og klare for en uke med ferie og dykking på Gozo. Etter en del forsinkelser grunnet littegranne motortrøbbel og bytte av fly på Gardermoen, ankom vi Marsalforn på Gozo i de seine nattetimer. Vi sjekket inn på hotellet, fant oss omsider en matbit og kom oss i seng. Det er ikke akkurat noen «sove til langt utpå dagen» ferie dette. Tidlig opp, rigge utstyr og sjekke inn på dykkesenteret, men så er det jo dykking som stod i fokus på denne turen.

Totalt fem dykkedager med to dykk om dagen fikk vi oppleve på Gozo. Vi kjørte øya på kryss og tvers i noen jeeper som på ingen måte hadde kommet gjennom en norsk EU-kontroll, bilkjøringen var vel den største risikosporten vi deltok på denne uka. Dykking til 40 meter er ikke noe i forhold til bilturene, men spennende var det.

Vi fikk oppleve variert dykking på turen, naturdykk, grotter og vrakdykk. Vrakene var det jeg satte mest pris på, og jeg fikk dykke på tre forskjellige vrak. Med flott blått hav og god sikt, fikk jeg foreviget dykkingen med min GoPro.

Første dykkedag gikk som seg hør og bør ut på avveiing, på med bly og av med bly. Noen måtte kjøpe mere isolerende dykkeklær og noen tok av litt. De første 2 dykkene hadde vi på Xwenji og The middle finger. Fine dykk med god sikt, en blekksprut kom og å hilste oss velkommen til Gozo.

Det var på turens andre dykkedag og vi fikk vårt første vrakdykk, P31 var et fint vrak. Dette er en båt fra den Maltesiske marine, som ble senket som dykkemål. Etter en deilig lunsj dro vi videre for dagens andre dykk. Dette var et grottedykk i St. Maria Caves. Jeg har ikke dykket grotter tidligere, så dette var en ny og fin opplevelse. Kan nok være en sjanse for at det kan friste med flere grottedykk i fremtiden.

I løpet av uka hadde vi et par dykk i Blue Hole og Innland Sea. Fine dykk i klart blått hav.

I tillegg til vraket av P31, dykket vi og to andre vrak. Disse var vrakene MW Karwela og MW Cominoland. Dette var begge flotte dykk, vrakene er fine og penitrere og med solys ned til bunnen av vrakene, blir lysforholdene fine. Det ble mye festet på film under disse dykkene.

Ferie er ikke bare dykking og på kveldene ble det både kulinariske og mindre kulinariske matopplevelser. Det å forsøke lokale retter kan slå begge veier….

Marsalforn er en rolig og koselig liten by, med hotellrom ut mot molo og havn, hadde vi fin utsikt over sjøen og de farerike lokale fiskebåtene. En lit spasertr på morgenen for å slå av en pra md de lokale fiskerene var en hygelig start på dagen.

Siste dagen av ferien ble tilbrakt i Victoria, her ble det shopping, mat og noe godt i glasset.

 

 

 

 

 

Kommentarer er skrudd av for GOZO 25. mai – 01.juni 2013