Blogg

Circus Tour Norway 2020

Touren under vann

Vi har hatt en flott ferie i flotte Norge, kjørt på smale veier mellom fjell og hav. I tillegg til å se høye fjell og flott natur, har vi brukt en del av tiden under vann. Det ble totalt 13 dykk på i løpet av 16 dager på Tour.

Helgelandsbrua 22. Juli

Første dykk på turen, ikke så heldig med bildene denne dagen, men det var mye kongesnegler. En av dem har en blindpassasjer på sneglehuset.

Saltstraumen 23. og 24. Juli

Saltstraumen er verdens sterkeste malstrøm. Det er et mangfold av farger og dyreliv. Det er sjøanemoner i de flotteste farger og store steinbit.

Vraket Rabat i Bodø 24. Juli og 01. August

DS Rabat er et tysk dampskip, bygget 1929 i Hamburg. Skipet hviler på havets bund i Bodø. Dette er et flott Donald Duck vrak. Det er ikke mye vi har sett og hørt om dette vraket fra tidligere og vi ble helt fascinert av dette vraket. Vi hadde derfor 2 dykk her. DS Rabat ble senket 4. oktober 1943 etter å ha blitt truffet av en bombe. Kilde: Dykkepedia https://dykkepedia.com/wiki/Rabat

Austerstraumen, Lødingen, Lofoten 25. Juli

Vi ble anbefalt å dykke i Austerstraumen og det å lytte til lokalkjente er som regel fornuftig. Dykket i Austerstraumen var et flott dykk. Vi måtte også her ta hensyn til tidevann og dykke ut fra tidevannstabell. Flotte sjønelliker dekker store deler av fjellet under vann i denne straumen og det er virkelig et flott syn.

Kommentarer er skrudd av for Circus Tour Norway 2020