Blogg

Billefjord 14. Juli 2013

274/275

Et fantastisk dykk på et utrolig fint flyvrak, dette var virkelig værdt både pøsregn, vind og mye bølger.  Flyet er av typen Blohm & Voss BV 138. Flyet er i en utrolig god stand og hviler fint på sandbunnen. Dette må være et av de finest og heleste flyvrakene og dykke på her i Norge. På den ene vingen hadde en stor kongekrabbe søkt tilflukt. På en dybde på 24 meter, er dette et flott dykk. MEd topp sikt hadde dette vært helt supert, men jeg skal ikke være alt for kravstor når jeg får lov å besøke et så flott flyvrak. Hit vil jeg gjerne tilbake. Tusen takk til Geir Helmerssønn Persen for en spennede båttur i en bitteliten båt i mye bølger. Var litt i overkant spennende en stund, nedlesset med 3 dykkere og noen kilo med fotoutstyr.

På tur tilbake fra sjøflyhavna i Billefjord, stoppet vi ved MC klubben. Litt mat i magen, så benyttet vi siste sjansen for et krabbedykk før ferden etter hvert skulle gå sørover. Ikke like mye krabber på dykket i dag, men 2 nett ble fyllt på 40 minutter. Fornøyde naboer og bekjennte her oppe fikk kose seg med krabber når vi kom tilbake etter en begivensrik dykkedag. Nå skal dykkeutstyret få hvile litt før vi setter kursen sørover for fler fine dykkeopplevelser.

Blom&Voss 138 Billefjord

krabbe_på_fly

Kommentarer er skrudd av for Billefjord 14. Juli 2013