Blogg

24.08.14 Teistholmene

317

I dag var planen å dykke på D/S Sterling. Grunnet sterk strøm, var det ikke alle som fikk dykke her. Vi som stod over dette dykket fikk en ny mulighet. På vei tilbake tøffer vi forbi Teistholmene, her ligger det vi kaller Teglteinsvraket. Båten som forliste her var en bark som het Seeluft. Seeluft forliste 28.10.1852. Det var ikke kjent hva som var bestemmelse sted for reisen, og det er heller ikke kjent hvor hun kom fra. Lasten bestod av hollandske teglstein. Det finnes ikke noe igjen av vraket, men bunnen i området er dekket av teglstein. Det meste finnes på mellom 8 og 17 meters dyp.

Dette er og et flott naturdykk, på østsiden av holmen kan en svømme under et flott overheng. Vraket ligger i  sundet mellom de to nordligste Teistholmene. Teglsteinene ligger helt inne ved fjellet.

 

 

Kommentarer er skrudd av for 24.08.14 Teistholmene