browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Nyttårsdykk 2011

Posted by on 02/01/2011

188
Breivik Camping, Homborsund

I dag, 02.02.11, dykket vi inn det nye året. Med godt merkbar kald sjø i kinna, hadde vi et fint nyttårsdykk.
Det var faktisk hele 7 grader på 30 meters dyp, så det var ikke galt. Det var på grunt vann at en virkelig kjente at temperaturen ikke akkurat er på sitt varmeste, så vidt at det er varmegrader de siste 7 meterne opp mot overflata.
Maks dybde i dag var for meg 33 meter og dykketiden var 39 minutter. Sikten var grei, men ikke fullt så god som i romjula. Mulig at vinden i nyttårshelga har fjernet godsikten. Sikten var best på grunnere dybde i dag.

Vi har dykket på dette stedet noen ganger tidligere og det er oppsiktsvekkende hvordan vegetasjonen har endret seg. Da vi dykket her for første gang 10. februar 2002, var det en flott tareskog og mye liv her. I dag var tareskogen borte, det var kun noe tare på grunt vann. Noen krabber lå og halvsov i mudder og under stein, men ellers var det lite liv.

Dykkeplassen i forøvrig grei nok, kan følge vegg og varierende bunnforhold. Ønsker en å svømmer på sandsletter er det mulig og en kan og svømme langs vegg og i stein.

Geir, Marius og meg som dykket i dag.

Comments are closed.