Blogg

Mandal 25.10. – 27.10.2013

288/289/290

Vi dykkere er glade i tur og sosialt samvær. Nå var det tid for tur igjen, denne gangen reiste vi til Mandal. Vi overnatter på de flotte ferieleilighetene på Tregde Feriesenter.

Der første dykket på årets Tregdetur tok vi på Kutteren på Natobrygga, dette er en gammel fiskeskøyte. Greit dykk. Etter en sveip på vraket, svømte vi videre bortover på en vegg som går ned mot 40 – 45 meter. Fint veggdykk. Maks dybde 37,6 meter og dykketid på 28 minutter. Temp i sjøen 9,8 °

Etter dykket tok vi turen tilbake til leiligheten, der vi hadde en god lunsj.

Andre dykket denne dagen tok vi på lekterne inne i havna på Kleven. Sikta var ganske klein, men siden det det stormet rundt oss denne helga var et vrakdykk bedre enn ikke noe vrakdykk… Maks dybde 28,7 meter, dykketid 30 minutter. Temp i sjøen 11,7 °

Vi vet og kose oss fordi om ikke været er på vår side, og vi avsluttet dagen med biff og soppsaus à la Vidar.

Vi fikk med oss et dykk på søndag før vi reiste hjem. Dette var dykket med den best sikten denne helga. Vi dykket på et sted som heter Nautfjell, der ligger vraket av Inger Mari, et lastefartøy hjemmehørende i Risør. 2200 sekker med sement, mange av disse ligger fint stablet. Inger Mari forliste 14. februar 1965.

Inger Mari hadde opprinnelig navnet Mirjam III, og er et lastefartøy bygget i tre. Den ble bygd i Porsgrunn. Inger Mari var på vie fra Brevik til Flekkefjord når hun forliste. Maks dybde i dag 31 meter, dykketid 33 minutter. Sikten var ganske god. Temp i sjøen 11,7 °

 

 

Kommentarer er skrudd av for Mandal 25.10. – 27.10.2013