Blogg

13.09.11 Dahab

214
BLUE HOLE, El Bells

Blue Hole er et av det mest kjente dykkestedet i hele Rødehavet, ikke bare på grunn av at det er et usedvanlig flott dykkested, men også på grunn av de mange ulykkene som har vært her. Blue Hole ligger 12 km nord for Dahab og 1,5 km nord for The Canyon. Frem til 2004 var det nesten umulig å ta seg frem til Blue Hole grunnet to stor steiner som hindret fremkommelighet, etter at disse ble fjernet og det ble lett å komme til er dette blitt et sted som blir besøkt av hundrevis av turister hver dag. Dykkere, snorklere og bedegjester ligger å ser ned i det krystallklare blå dypet.
Vi startet dykket i El Bells, 250 meter nord for Blue Hole. El Bells beynner med en «pipe» som vi svømte ned gjennom, det var og mulig å svømme utenom denne om det var ønskelig.
Etter å ha svømt med El Bells fortsatte vi mot Blue Hole, det maritime livet her er helt fantastisk. Flott vegg med koraller i alle farger. Yrende fiskeliv og masse flott å feste både på netthinnen og på minnekortet.
Vi avsluttet dykket med å svømme inn i Blue Hole, her er vannet dypt blått og krystallkart. Blue Hole er og et kjent sted for fridykkere og jeg kikket spent på linene som går ned i dypet for å se om det kom en eller annen fridykker ned langs denne. Ved å se opp til overflaten her kunne en se snorklere og andere badende som koste seg i dette fantastiske blå hullet.
Ane og Victor snorklet i Blue Hole mens Geir og jeg dykket.

Etter to flotte dykk kjørte vi inn til Dahab, her hadde vi en god lunsj og mulighet for litt shopping. Varmen satte en begrensning for shoppingen, men litt fant vi å ta med hjem.
Vi hadde et ganske langt stopp i Dahab før vi vente nesa mot Sharm El Sheik igjen, dette er viktig siden vi skal over fjellet på vei tilbake og ikke kan kjøre over disse høydene umiddelbart etter dykkene.

Ved Nordsiden av Blue Hole der hvor det går en sti ned til El Bells er det satt opp minnemerker for mange av dem som har omkommet i Blue Hole. Det er ganske spesielt å gå forbi dette stedet for vi starter dykket ut fra El Bells og videre mot Blue Hole.

Kommentarer er skrudd av for 13.09.11 Dahab