Blogg

Ras Umm Sid 14.09.11

215
Nattdykk
Jeg har alltid ønsket å forsøke meg på nattdykk i Rødehavet, alle sier at det er helt spesielt og at det da kommer frem fisk og andre organismer som vi ikke vanligvis ser på dagen.
Vi ble kjørt i bussen til Colona ut til Ras Umm Sid, her skulle vi dykke fra land. Tidligere når vi har dykket på Ras Umm Sid har vi dykket fra båt, så dette ble på en måte litt nytt. Vi hadde gjennomgang av dykket før mørket kom, og var klare for å oppleve Rødehavet i mørket. Siden sola går tidlig ned, foregår nattdykket på ettermiddagen.
Det var greit å komme til i fra land, vi gikk ned en trapp til sjøen og dykket fra ei brygge. Vår guide, Monuir, hadde med lykter til oss som seg hør og bør. Lykt, ja, det er vel en slik vi bruker til backup i hjemlandet. Geir hadde med sin lykt og det var på en måte dagslys i forhold til den lille jeg fikk låne.
Det sterke lyset fra Geir sin lykt tilkalte seg en masse småfisk og yngel, ja millioner tror jeg det var. Jeg lå i overflata og lo og småhylte da disse kom styrtende mot meg, kiling er ingen ting i forhold til disse småfiskene. Monuir trodde vel jeg var gal, men pipa fikk en annen låt da han kom ut i sjøen, aldri hadde han vært med på lignende og det kom et latterbrøl fra ham og. Han var mektig imponert over lyset i Geir sin lykt.
Vi hadde ikke vært lenge under overflata før ting begynte å skje, helt uten forvarsel kom en murene opp mellom beina mine og foran meg. Væææææ, kjente at hjertet gjorde et hopp da.
I nattemørket er og lionfish på jakt og det var utrolig tøft å se når småfiskene svømte inn i lyset til lykta og lionfishen gikk til angrep for å få seg et måltid. Noen av dem ble nok en smule overvektige den kvelden, vi legger skylden på Geir og han sitt «dagslys».
Vi fikk og se en spanish dancer, denne dyprøde nakensneglen var helt fantastisk flott.
Ut av korallene kom og en slags seacucumber, denne kom i følge Monuir kun ut om natta.
Nattdykket var bare en helt berusende opplevelse, er så glad for at vi fikk muligheten til dette. Det ble festet mange bilder til minnekortet på dette dykket.

Spanish dancer

Spanish dancer

Hoppet litt da denne plutselig kom opp forran meg. Flott murene.

Denne lille søte krabaten lå og sov i firekorallene

Kommentarer er skrudd av for Ras Umm Sid 14.09.11