Blogg

Egersund 17. -19. mars 2017

Vi er kommet et godt stykke inn i det nye året, alt for langt egentlig uten å ha vært i Egersund. På tide å gøre noe med det…….. da er det bare å fylle bilen med dykkestæsj og for sikkerhets skyld en badedrakt.

Som alltid ble vi god tatt i mot i Skonnertveien, ost, reker, kjeks, loff, vin og annet godt drikke. Her er det litt for en hver gane. Det ble mye kos og latter utover kvelden.

Lørdagen startet med en god frokost, så var det planlegging av dagen. Først på tapetet stod et dykk. 

Vi møtte opp i havna på Hovland, ustyret ble lempet om bord i båten. Klar, ferdig, kjør, eller……..hvor i all verden tar vi turen. Geir!!!!! » Har du ikke en plan, er jo du som har invitert til tur «. Den så han vel ikke helt komme, men når han fikk summet seg litt var planen klar. Skarvøy neste 🙂

  Vi hadde et flott dykk, sikten var god og temperaturen i sjøen var heller ikke så værst. 6-7 grader i februar skal vi ikke klage på. Jeg dykket med Tor Inge i dag, vidvinkellinse på kamera og fingeren på utløseren. Nå skulle det øves på mere undervannsfoto. Ble ganske godt fornøyd med dagens fangst på minnekortet.

Dykk nr 418​

Tor Inge
Skarvøy

Tor Inge gjemmer seg bak tareblader
 

Tor Inge og kråkebolle

Mitt første forsøk på half and half. Kunne vært værre, et sted må man jo starte.
 

Fra dykkeloggen

        

Tilbake i stua hos Leidland ble det kanelkake, ostesmørbrød og kaffe. Gode og mette la vi av sted igjen, nå skulle det nattdykkes og denne gangen var det macro linsa som skulle på. Vi dykket ut fra kaia på Langholmen.

Dykk nr 419

Small life in the dark

Det var mye reker i nattemørket. Denne ville gjerne hilse på

Eremittkrepsene var aktive, ser ut til at de koser seg i kveldstimene

Enda en reke som trekker til seg oppmerksomheten. Artige skapninger disse her

Mye flott, fargerikt og vakkert. Sjønellikk
 

En skrubb ligger å hviler seg, blåøyd og dorsk
En kongesnegl har gjort jobben sin og lagt mye egg. Fler slike klaser tett i tett.

 

Fra dykkeloggen
 

Søndag dro vi til Ogna strand. Planen var å dykke på restene av en seilskute som ble vasket frem i sanden under en storm for ikke så lenge siden. Det var dessverre mye bølger og det var kun Tor Inge som ikledde seg tørrdrakten og forsøkte å finne disse vrakrestene. Uten hell denne gangen.

Vi jenter, vi trenger ikke tørrdrakt. Badedrakten kom til nytte. Ut i bølgene med oss, det ble et sjøbad på Silje og meg.

Klar for bad. Redningsbøya henger høyt, så her må vi være forsiktige

Mye bølger, her må vi strekke hals så godt vi kan

Forfriskende

Flott sandstrand
Kommentarer er skrudd av for Egersund 17. -19. mars 2017