Blogg

Pinsedykking med Arendal Undervannsklubb

Tregde Feriesenter, Mandal

7 – 10. Mai 2019

Tregde feriesenter har vi besøkt flere ganger. Her overnatter vi i flotte leiligheter og har tilgang på flott vrak og naturdykking. En liten kjapp båttur fra brygga på Tregde og vi besøker vrak som NK02 Dragoner (KNM Kjell), Archangelsk, Am-Mer-Mar, Savonmaa, Oliva og fler. Vrakene ligger utsatt til for vind og vær. Denne pinsa var det mye vind, men noen vrakbesøk ble det likevel.

Jeg hadde sett frem til denne pinsehelga lenge og var alt virket lovende værmessig da jeg kunne starte fredag ettermiddag på verandaen i flott solskinn. Dette var ikke langvarig og allerede i løpet av natta kom regnet og vinden økte. Lørdag morgen var båten klar for avgang kl 10.00 og vi tok turen til KNM Kjell, det var noe ruskete vær og litt bølger, men ikke så galt at det ikke ble dykking. Sikten var ikke det helt store, men det er alltid bra og besøke dette flotte vraket. Det ble ikke noen bilder denne dagen, da jeg hadde klart å feste neoprenbeskyttelsen til domen fast mellom domen og kamera. Det så ikke ut til at jeg skulle få noen bilder fra KNM Kjell denne pinsa. Været endrer seg til stadighet og på mandagen fikk jeg en ny sjans. Sol fra blå himmel og lite vind gav meg en ny mulighet. Denne gang ble kamera med. Jeg har fremdeles mye å lære når det kommer til vidvinkelbilder, men noen ble det

Det ble fem dykk denne helga, 2 dykk lørdag, 2 dykk søndag og 1 på mandagen (deilig med en mandag inkludert i helgen)

Lørdag dykket vi først på KNM Kjell, deretter på Archangelsk. På Archangelsk hadde det skjedd mye siden sist jeg var der. Dampkjelen som tidligere har vært kjennetegnet for vraket hadde falt helt sammen. Geir og jeg hadde ikke kamera med på dette dykket, i stedet valgte vi å utforske området med scooter. Det angret vi ikke på. Det var en fantastisk natur her ute, mange flotte dype kløfter og flotte vegger. Fin vegetasjon og flott tare.

Bilde fra 2014, meg over dampkjelen til Archangelsk

Søndagen ble det først et dykk på vraket ved Nato kaia, deretter et naturdykk med scooter ved Hellersøy. Scooter dykk er moro, kommer over et stor område i løpet av et dykk.

Det ble noen bilder var vraket ved Nato kaia

Kommentarer er skrudd av for Pinsedykking med Arendal Undervannsklubb