Blogg

Håholmen 01. mai 2017

Sola skinner og det er 1. Mai. Dagen skal nytes på sjøen, i båt og under vann. Det var ikke mange dykkere som hadde tid til å ta turen i dag, men Geir, Ole Thomas og jeg ville benytte finværet og dro en tur på sjøen. Det var en del vind da vi reiste ut så turen gikk ikke så langt. Vi la til på Håholmen og la på svøm. Det tok ikke mange minuttene før den første skotteteina stod på sjøbunnen foran oss. Vi festa en bøy på denne og sendte den opp til overflata. Det viste seg etterhvert at dette er et område der mange fiskere mister sine fiskeredskaper. Nok en gan ble vi vitne til hvordan disse mistede redskapene står å spøkelsefisker. Det ble og tatt opp et gammelt garn på dette dykket.

På vei tilbake til brygge ble det bestemt at vi ville ha et dykk til her ute, vi måtte bare inn å fylle noe mere luft først og ha en god pust i bakken og noe overflate tid. Vi inviterte til nytt dykk og denne gangen ble og Stig med.

Mellom dykkene ble det og tid til en pizza og en kopp kaffe.

Fire dykker dro på nytt dykk, denne gangen fikk vi nok en gang bekreftet hvordan tapte fiskeredskaper ødelegger for det maritime liv. Krabber som hadde gått seg fast i et gammelt fiskegarn ble berget. Totalt 9 tapte fiskeredskaper ble tatt opp i dag, teiner, garn og ruser. Det er godt å få ryddet litt på havets bunn.

Sikten i dag var ganske god når en kom dypere enn 20 meter. Temperaturen begynner å stige så smått. 

Tusen takk for en flott 1. mai og god innsats og fine dykk.

Bilder av fiskeredskaper tatt opp i dag.

Kommentarer er skrudd av for Håholmen 01. mai 2017