Blogg

Vi Rydder Havbunnen 06.Mai 2017

Pollen Arendal

Jeg vi begynne med å takke alle som deltok i Pollen i dag. Vi rydder havbunnen, er et viktig tiltak.

Vi startet dagen tidlig lørdag. 12 dykkere og mange hjelpere på land møtte opp. Vi fikk og god hjelp av Naturvernforbundet og havnevesenet.

Etter en dag som dette ser en virkelig hvor lite respekt folk har for miljøet på havbunnen og hvilke følger dette har for livet i sjøen. Det er hjerteskjærende å se hvor mye søppel og rask dykkerne kommer opp med, og dette etter bare noen minutter under vann. Etter ca 15 minutter stod det raskt fem handlevogner og fire stoler samt et bord og en sykkel på bryggekanten i den vanligvis så idylliske Pollen.

Idyllen er der i dag og, strålende sol og smak av sommer i den flotte byen vår. Det tar ikke lang tid før byens besøkende setter seg på steintrappa med til brygga med en is i vårsola. Kanskje forsvant litt av idyllen når de fikk se alt som ble hentet opp. Den idyllen som vi vanligvis ser i Pollen er ikke helt den samme ned på bunnen.

Det er lettvint og vippe ting i sjøen, «ut av syn, ut av sinn». Jeg håper at alle som tok turen til Pollen i dag tenker seg om en gang til før en kaster fra seg det som vanligvis går i søppeldunken hjemme. Det ligger en hel formue bare i pant og hviler på bunnen. Ølbokser og tomflasker dekker til tider store tider av bunnen, det er bare å laste nettene fulle.

 

Bildekk, handlevogner, stoler, bord, terrasse-varmere, sykler og mye annet tas opp. En og annen båteier har og måtte forlate Pollen uten dreggen til båten sin, kanskje har og noen måtte ta beina fatt etter lystig lag fordi sykkelen var borte. Noe av det som ligger på bunnen har nok havnet der i et rent uhell og, det ser vi tydelig på antall lommebøker og mobiltelefoner. Det har nok vært mang en frustrert mann og dame her i flott sommersol. Men det er lov å værer uheldig……men handlevognene har nok ikke havnet der i det samme uhellet. Disse er nok lempet med vilje og viten.

Mange av de besøkende var engasjerte i jobben vi gjorde i dag og noen var overrasket over hvor mye som ligger på bunnen her inne. Det var mange som gav en en god takk for at vi gjør denne jobben.

Jeg håper alle som leser dette tenker seg om en gang til før de kaster noe i sjøen, ikke bare her i Pollen, men og ute på det åpne hav og på holmer som besøkes. Det maritime liv vil få det mye bedre om vi tar med oss søppelet hjem og kaster det det det hører hjemme.

Kommentarer er skrudd av for Vi Rydder Havbunnen 06.Mai 2017