Blogg

Klubbtur med AUK til Egersund 19. -21. Mai

Vårtur med Arendal Undervannsklubb, denne gangen har vi valgt å reise til Egersund. I Egersund har vi fått mulighet til å innlosjere oss på klubbhuset til Egersund Undervannsklubb. Fredagen ble det ingen dykking, da var det kun pizza og kos. Silje, Tor Inge og Rolf fra klubben i Egersund stakk innom en tur.

Lørdagen startet med en nydelig frokost, viktig å ha et god måltid mat i kroppen før vi starter på dagens dykking. Første dykket i dag hadde vi ved Svåholmane, der vi besøkte vraket av  Landan. Dette er et flott vrak og ligger på dybde ned mot 45 meter. Landan sank en gang på begynnelse av 50 tallet og ligger flott til som et «Donald Duck» vrak. Det var ikke bare vraket vi kunne glede oss over, en stor flott blekksprut danset foran oss. Det var og en del klaser med blekksprut egg på vraket. Sikten var ganske grei i dag. Jeg hadde med meg kamera på dette dykket og jeg forsøkte meg på noen bilder. Jeg har fremdeles en lang vei og gå, men fikk likevel noen bilder som jeg synes det kan være verdt å dele med dere.

Etter en god lunsj og og fylling av flasker dro vi ut på dagens andre dykk. Dette ble på nok et vrak, denne gangen fikk vi besøke Argentina. Dette er en tysk slepebåt som forliste under krigen. Argentina hviler ca 2 km fra nærmeste fastland, på nordsiden av Merre. Det ble en lang svømmetur før vi fant vrakrestene, noen av oss fikk se litt mer enn andre. Likevel så var dette et fint dykk. Her kan du lese mer om vraket: https://euvk.no/dykking/dykkesteder/argentina/

Glade og fornøyde etter to fine dykk bar det tilbake til klubbhuset. Nå ble det på nytt fylt opp flasker og det ble kokkelert på kjøkkenet, og jeg tok meg en tur med Silje og Jorunn og hadde et forfriskende fjellbad. Helt greit å slippe unna køen på badet.

Utpå kvelden koste vi oss med biff a la Vidar, dette smakte like fortreffelig som alltid. Det skorter ikke på god mat når vi dykkere i Arendal Undervannsklubb drar på tur. Silje, Tor Inge og Odd Egil tok turen og fikk smake den gode biffen.

Søndag var det ny dag og ny mulighet for flott dykking. I dag ble det ikke vrakdykk, men et dykk i flott tare og fin undervannsnatur. Flotte steinformasjoner med store kampesteiner som dannet flotte kløfter og sprekker. Masse dødmannshånd og flotte sjøanemoner. Sikten var grei og vi koste oss under vann. Her fikk vi se breiflabb og annet flott undervannsliv.

Men helgen varer ikke evig og vi måtte tenke på hjemveien, men ikke før vi hadde fått i oss enda litt mere mat. Nå kom alle rester på bordet og det ble en mektig og god lunsj. Roastbiff, svinesteik, potetsalat og mye annet godt. Gode og mette kunne vi takke for en fantastisk tur og vende nesa hjemover. Men vær ikke redd, vi kommer nok plutselig tilbake.

Takk til Mona, Ole Thomas, Kristen, Harald, Vidar, Stig og Geir for en flott tur og takk til gode dykkevenner i Egersund som tok oss så godt i mot.

Kommentarer er skrudd av for Klubbtur med AUK til Egersund 19. -21. Mai