Blogg

Egersund 12. August 2017

Dykk nr 445/446

Det var godt å komme tilbake til Egersund en tur igjen. God mat, godt drikke, godt selskap og selvfølgelig god dykking.

Jeg gledet meg til å komme i sjøen igjen denne helga. Lysten etter å forsøke seg mer med kamera under vann er stor og det er bare å hive seg i det. Undervannsfoto er ikke noe som man lærer i løpet av et dykk….. det er helt sikkert, men sakte går det fremover. Det blir slettet mange blider fra minnekortet så det er godt en ikke trenger å fremkalle før en ser resultatet. Tålmodighet og mye øving er nok viktig, og det skal jeg fortsette med.

Lørdags morgen i Egersund, frokost er inntatt og fotoutstyret er sjekkes før dykk. Macrolinsa er montert, blitser testes og vakum settes på undervannshuset, vil jo nødig ha noen lekkasje. Klar for å nyte noen deilige minutter under vann for å lete etter noen fine små skapninger som kan feste seg til minnekortet.

Det ble en del bilder i løpet av to dykk, ikke alt blir like bra, men jeg er godt fornøyd.

En breiflabb som lå å slappet av ble et forsøk på et foto av breiflabbens øye.

Jeg er nok litt skeptisk til denne fisken med kjeften full av skarpe tenner, og Geir dytter meg nærmere. Det vil jo ikke bli bra detta bildet om jeg ikke er nær nok. 

Begerkorallen som jeg fant hengen på en stein var litt «tryggere» her kom jeg nærmere motivet, men det er en kunst å holde seg helt i ro og få god fokus. Det ble mange bilder av denne og et par av dem ble jeg godt fornøyd med. Denne er bitte liten, ca 1,5 cm. Flotte farger i «tentaklene» som henger ned.

Tigerorm er en flott liten skapning. De ligger greit i ro,og er og greie å øve seg på. 

Det er ikke bare i de eksotiske strøk det er flotte farger, med godt lys så finner en flotte ormer, nakensnegler, anemoner og mye annet som har sterke og fine farger.

Det er utrolig moro å kunne vise frem noe av det flotte jeg opplever under vann. Det er en flott verden der nede i sjøen, en trenger ikke nødvendigvis så dypt. De fleste av disse bildene er tatt på grunt vann. 

Blitser i anledningen er lånt av Tor Inge, takker og bukker for det. 

Vi hadde 2 flotte dykk i Egersund, og en topp helg.

Dykk 1 29 meter 54 minutter

Dykk 2: 31 meter 55 minutter

Tusen takk for meg, kommer plutselig tilbake. 

Kommentarer er skrudd av for Egersund 12. August 2017