Blogg

Circus Tour Norway 23. juli 2020

Episode 5

23.Juli

I dag våknet vi til regnvær i Saltstraumen, vi tok det med rolig på formiddagen da det ikke ble noe dykking før seinere på dagen. Bengt fra Bodø Sportdykkerklubb ville ble med og guide oss på et dykk fra Kvitberget.

Før dykket hadde vi god til, vi var en tur innom Dykkesenteret her ved Salstraumen Pluss Camp. Vi har bestille dykking med Fredrik i morgen formiddag, og slo av en prat om morgendagens dykk.

Saltstraumen Pluss Camp er en flott camping for bobil, det er og hytter og mulighet for telt her. Flotte sanitæranlegg og kort vei til butikk.

For oss dykkere er Saltstraumen et av høydepunktene og her ligger vi i gangavstand til denne flotte straumen som er verdens sterkeste malstrøm.

Dykket i denne kraftige strømmen stod til forventningene nok en gang. Strømmen er ekstra sterk denne gangen da det nymåne. Det er en forskjell på 2,35 meter mellom flo og fjære. Store vannmengder skal gjennom sundet og strømmen blir derfor ekstremt sterk. Ved dykking er det viktig å følge godt med på tidevannstabellen, vi går i før strømsnu slik at første del av dykket denne gangen går fra Kvitberget og ned til tunellen, der snur vi og følger strømmen tilbake. Ved nøye planlegging skal vi følge greit med strømmen begge veier.

Saltstraumen byr på et mangfold av liv, frodige vegger i fantastiske farger, høy tareskog og masse stor fisk. Torsk, steinbit, flyndre, ja her er det meste og i stor størrelse.

I morgen er det ny dag med dykking i Saltstraumen på formiddagen og et dykk på vraket Rabat i Bodø på ettermiddagen.

Dette har vært nok en flott dag med flott dykking og flotte opplevelser over og under vann.

Etter dykket på Rabat kjørte vi videre til Lødingen. Her campet vi før neste økt som går til Andøya.

Kommentarer er skrudd av for Circus Tour Norway 23. juli 2020