Blogg

En date på Store Torungen

Det finnes ikke en finere ramme rundt en date enn stemningen på Store Torungen. Denne flotte holmen på utsiden av Arendal er en del av Raet Nasjonalpark. Nasjonalparken brer seg over et stort område fra Lyngør i Tvedestrand i nordøst til Hasseltangen i Grimstad i sørvest.

Det er mange som benytter nasjonalparken til en flott søndagstur, men de aller fleste opplever kun de 2 % som er over vann. Resten av nasjonalparken må oppleves ved å stikke øynene under havoverflaten. Her åpner det seg opp et helt annet bilde av Nasjonalparken, et yrende dyreliv som jeg skulle ønske at fler kunne oppleve. Under vann ser vi og moreneryggene fra siste istiden, som kjennetegner Raet Nasjonalpark.

Jeg tok lørdagsturen under vann på nordsiden av Store Torungen, her fikk jeg en flott date med Mr.flabb

Breflabben er en flott fisk. Den et ettertraktet som et godt måltid, men jeg synes at denne flabben skule få lov å ligge godt på sin fjellhylle på utsiden Store Torungen. Hvem vet, kanskje sees vi på en date igjen ved en senere annledning.

Til tross for at Raet Nasjonalpark her et flott og variert dyreliv under vann, så er det dessverre også sånn at til og med havbunnen her bærer preg av menneskeskapte naturutfordringer, plast og annen søppel er å finne her som på land. Mistede fiskeredskaper er og et problem.

Kommentarer er skrudd av for En date på Store Torungen