Blogg

Archangelsk

235

Siden vi hadde tatt turen helt til Tregde denne helga, var det viktig at vi fikk maks utbytte av dykkinga. I kort avstand fra Tregde er det et stort antall vrak å velge mellom. KNM Kjell og Am-mer-mar fikk besøk av oss i går, så i dag var det nok en gang frem ved vind og værvarsel. Mens vi koste oss med en fantastisk frokost, ble planen for dagens dykk lagt. Vi feide oss ut av leiligheten, fylte opp med luft og fortryllende gasser og hoppet i båten. Turen gikk til Ryvingen fyr og vraket av Archangelsk.

Archangelsk forliste ved Ryvingen fyr 31.10.1886. Archangelsk var et russisk dampskip som grunnstøtte på sørsiden av Ryvingen. Skipet var utruste som ei seilskute, dette forklarer og hvorfor det fremdeles ligger ei jomfru på bunnen. Vraket ligger over et stort område og er ganske ødelagt. Vi fant dampkjelen under dykket og den var et flott syn. Stor var den.

 

Det var dessverre ikke så lang bunntid vi fikk på vraket, siden vi ikke fant det med en gang og brukte mye tid leting. Det er lenge nok å ligge på deco i 16 minutter. Total dykketid i dag var 54 minutter og det dypeste vi var på vraket var 39 meter.

Archangelsk var det siste dykket vi rakk denne helga, og vi fikk til og med oppleve noe sol på turen ut. Dette snudde vel og merke il vi skulle inn igjen.

Jeg har hatt en flott helg på Tregde sammen med medlemmer i Arendal Undervannsklubb. Takk for turen alle sammen.

 

Kommentarer er skrudd av for Archangelsk