Blogg

Tregde dag 2

Aldri en dykkehelg uten en god frokost, egg og bacon må til for aktive dykkerer. Den endelige planleggingen av dagen blir gjort under frokosten, da er det frem med vind og værmeldingen og kart med aktuelle dykkesteder, og kan vi finne et vrak å dykke på så er vi godt fornøyd.

Dagen i dag ble innholdsrik, to dykk på to forskjellige vrak er ikke hverdagskost. Tross stiv kuling var det mulig å dykke på begge disse vrakene.

Første dykket i dag la vi til vraket Kjell. Dette er en gammel nors torpedobåt som forliste i 1945. Den ble skutt i senk av engelske fly. Vraket hviler på 40 meter, men starter allerede på ca 27 meter. I dag var vi heldige med sikten, den var faktisk ganske god og dette var et godt utgangspunkt for et flott dykk. Jeg dykket sammen med Vidar i dag og vi hadde en total dykketid 35 minutter.

Da alle dykkerer var vel på land, ble det inntatt en bedre lunsj. Stig hadde sørget for kylling og potetsalat, dette smakte godt og etter at magen var mett og god var det klart for nytt dykk.

Denne gangen gikk turen til vraket Am mer mar, dette er et dampskip av liberty type. Skipet var av amerikansk standard. Det var bygget instål i 1944 i byen New Orleans. Skipet forliste 27. Desember 1946.

Vraket ligger å hviler på 26 meter, men det ligger vrakrester helt opp mot 10 meter.

Jeg hadde med meg Vidar på dette dykket og vi hadde en total dykketid på 39 minutter. Her var og sikten god og dykket var flott. Det er et stort vrak, mye er veldig ødelagt, men baugen var et flott syn. En del av rekka var igjen.

Alle ni dykkerne er godt fornøyd med en riktig så flott dag på sjøen, vind og litt regn trosser vi. Nå gleder vi oss til indrefilet a la Vardvik og noe godt i glasset.

VIDEO:

 

 

 

Kommentarer er skrudd av for Tregde dag 2